bilbanken.se
bilbanken.se
Sök efter: Opel Sök efter: Renault Sök efter: Skoda Sök efter: Peugeot Sök efter: Porsche Sök efter: Toyota Sök efter: Ford Sök efter: Volkswagen Sök efter: Audi Sök efter: Mercedes Sök efter: BMV Sök efter: Saab Sök efter: Volvo

Regler

Våra Regler i korthet 2010-12-06. Övriga villkor under "Allmänna villkor"


Annonser som bryter mot reglerna nedan raderas vid vår granskning. Du kan anmäla annonser för granskning på annonssidan eller genom att klicka här. Tack!

Både privatpersoner och företag: Våra portaler är till för både privatpersoner och företag – detta för att ge både säljare och köpare största möjliga urval. Annonsörens namn skall alltid uppges. Endast svar på annonsen är tillåtet. Reklam och liknande är förbjudet, kommer att spåras samt göras föremål för rättslig prövning


Prisangivelsen Priset som utannonseras måste spegla vad du som annonsör är villig att erhålla som ersättning för den utannonserade varan. Om flera liknande objekt utannonseras i samma annons ska priset ange värdet för den dyraste av varorna, och annonsrubriken ska också vara utformad så att man som potentiell köpare redan under annonsbläddring förstår vilken vara priset syftar på.

Endast prylar: Det är endast tillåtet att annonsera om” prylar”, Säljes, Köpes eller tjänster. Annonser om uthyrning av bostäder och lokaler är tillåtna.


Beskriv varan i rubriken: Annonsrubriken måste tydligt beskriva varan. Inga onödiga tecken får användas i rubriken.


Dubbletter: Det är tillåtet att lägga in samma annons/vara mer än en gång samtidigt. Endast ”prylar” av samma kategori: Det är inte tillåtet att lägga in många olika ”prylar” i samma annons som inte passar under samma kategori. Dela upp i flera annonser om de inte passar under samma kategori.


Olagliga eller stötande annonser: Annonser som innehåller olagligheter eller på annat sätt kan verka stötande (t.ex. pornografi) är ej tillåtna. Även annonser som anses oseriösa raderas. Ersättning för sådana annonser kommer inte att ske. - Erlagda annonskostnader återbetalas inte.Restriktioner mot piratkopior och replikor: Våra portaler tillåter inte piratkopior och repliker av märkesprodukter. Detta gäller varor såsom elektroniska artiklar, klockor, kläder, accessoarer, parfymer och dylikt. Vid annonsering av DVD-filmer, elektroniska spel, dataprogram, programkort till betal-TV, klockor, märkeskläder och märkesaccessoarer måste det alltid anges i annonsen att det är original. Det strider mot svensk lag att sälja piratkopior.Restriktioner mot länkar: Länkar och bilder i annonser skall beskriva varan som önskas säljas eller köpas. Det är därmed inte tillåtet att t ex länka till en sida som inte ger mer information om själva varan. Det är ej heller tillåtet att länka till en annan annons- eller auktionswebbplats.


Upphovsrätt: Det är ej tillåtet att "låna" bilder från andra annonser eller kopiera hela annonstexter. Bilderna är skyddade under upphovsrättslagen.


Inga sökord i annonsen: Det är ej tillåtet att använda sig av extra sökord i annonstexten. Endast texten som beskriver varan är tillåten.


Endast en bil per annons: Det är inte tillåtet att lägga in mer än en bil i samma annons.


Regler för djur: Vår portal har restriktioner mot försäljning eller överlåtande av vissa djur. Detta gäller t ex vissa hundtyper (t.ex. Pitbull). Det gäller även rovdjur och/eller zoologiska djur som kräver tillstånd från jordbruksverket, det måste då framgå av annonsen att sådant tillstånd innehas. Vår portal följer olika organisationers rekommendationer.


Exempel på ytterligare föremål vi inte tillåter: Vissa industriella produkter, t ex hälso- eller skönhetspreparat,olagliga vapen,registreringspapper och parkeringstillstånd mm. Kan annonsören endast nås via telefon skriv detta i annonstexten, e-postadressen är inte obligatorisk för att kunna annonsera ut en vara. Annonsören är personligen ansvarig för annonsens innehåll. Prylbanken ansvarar inte för den utannonserade varan och inte för annonsens innehåll. Skulle annonsen inte godkännas eller strida mot våra regler kommer annonsen att raderas och ingen ersättning kommer att erläggas. Reglerna finns för att hålla en hög kvalitet på annonserna i portalen. Reglerna uppdateras löpande och kan därför förändras med tiden. Vi förbehåller oss rätten att avgöra när en annons bryter mot våra etiska regler. Våra portaler hjälper polisen om olagligheter förekommer i annonser. Identiteten på en annonsör kan fastställas av Internetleverantören eftersom till exempel IP-adressen loggas av oss.


Bitos: Vi är medlemmar i Bitos etiska råd för att fastställa gemensamma värderingsgrunder och rutiner för att hantera anmälningar om opassande innehåll. Läs mer, klicka här.
© Copyright Prylbanken | Sajtkarta bilbanken.se är medlem i BitoS etiska råd